Urocza, wiosenna i szybka surówka w której roszpunka tuli się z rzodkiewką.
Jak już wiadomo potrzebne będą nam roszpunka i pęczek rzodkiewki, oraz dwa, trzy zielone ogórki, szczypiorek, oliwa, sól.
Sprawa jak i w przypadku innych surówek jest prosta.
Roszpunkę myjemy, jak się komuś chce może ją trochę potargać, ale nie jest to konieczne.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki
Ogórki myjemy (jak się komuś chce to i obieramy) i kroimy w cieniutkie plasterki
Szczypiorek myjemy i siekamy
Wszystkie składniki należy wymieszać, dolać oliwy, szczyptę soli i mamy wspaniały dodatek do obiadu.
Jak już wiadomo potrzebne będą nam roszpunka i pęczek rzodkiewki, oraz dwa, trzy zielone ogórki, szczypiorek, oliwa, sól.
Sprawa jak i w przypadku innych surówek jest prosta.
Roszpunkę myjemy, jak się komuś chce może ją trochę potargać, ale nie jest to konieczne.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki
Ogórki myjemy (jak się komuś chce to i obieramy) i kroimy w cieniutkie plasterki
Szczypiorek myjemy i siekamy
Wszystkie składniki należy wymieszać, dolać oliwy, szczyptę soli i mamy wspaniały dodatek do obiadu.
Komentarze
Prześlij komentarz