Guacamole to pyszne, zdrowe i szybko robiące się masełko z awokado
Potrzeba:
I teraz są dwie drogi:
Internety mówią, żeby guacamole jeść z nachosami. Pewnie można. Ja guacamole wykorzystuje do smarowania pieczywa
Tu bułeczki z guacamole, pomidorem i ciapką sojonezu. Tłuste szaleństwo :)
Smacznego!
Potrzeba:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 pomidor (jeśli małe to dwa)
- 1 ząbek czosnku
- kilka kropel soku z cytryny/limonki (bez też wyjdzie, ja dziś zapomniałam dać ;))
- sól i pieprz do smaku
I teraz są dwie drogi:
- Awokado i pomidora kawałeczkujemy wrzucamy do miseczki, dorzucamy tam ząbek czosnku, wciskamy trochę cytryny, przyprawiamy, blendujemy
- Awokado kawałeczkujemy, rozgniatamy porządnie widelcem, dodajemy drobno pokawałeczkowanego pomidora. Dziamdziamy ro razem aż do uzyskania przyzwoitej masy, wciskamy czosnek, trochę cytryny, dodajemy przyprawy, mieszamy.
Internety mówią, żeby guacamole jeść z nachosami. Pewnie można. Ja guacamole wykorzystuje do smarowania pieczywa
Tu bułeczki z guacamole, pomidorem i ciapką sojonezu. Tłuste szaleństwo :)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz