Dzisiaj będzie lekkie, pyszne danie.
Składniki na dwie porcje:
Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy do niego wyciśnięty/posiekany czosnek, wkruszamy nasze tofu i przyprawiamy (ja dałam ,,przyprawę do ryb" i już nie soliłam, bo sól jest w jej składzie).
Do zieleniny robimy dressing:
Wszystko razem wygląda tak:
Smacznego!
Składniki na dwie porcje:
- 200 gram brązowego ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1/3 paczki szpinaku w liściach (chyba, że mamy świeży)
- 1/2 kostki tofu wędzonego
- 2 ząbki czosnku
- rukola
- zielona sałata
- natka pietruszki
- zielony ogórek
- olej
- ocet winny
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- cukier
Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy do niego wyciśnięty/posiekany czosnek, wkruszamy nasze tofu i przyprawiamy (ja dałam ,,przyprawę do ryb" i już nie soliłam, bo sól jest w jej składzie).
Do zieleniny robimy dressing:
- 3 łyżki oleju
- 1 mała łyżka octu z białego wina
- sok z plastra cytryny
- odrobina soli, pieprzu i cukru do smaku
Wszystko razem wygląda tak:
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz