Truskawkowa mana czyli kaszka na gęsto z bananem i truskawkami

Na dwa sympatyczne talerze śniadaniowe składają się:

  • 1 litr wody
  • 6-8 łyżek kaszy manny
  • 3-4 dojrzałe banany
  • 1/2 kg truskawek
  • Płatki migdałowe (tak do posypania)

Cza:
Do litra wody wsypać 6 łyżek kaszy manny  i gotować często mieszając aż do zgęstnienia

Cza:
Obrać, pokawałkować i rozciapać widelcem banany

Cza:
Umyć i rozogonkować truskawki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić na połówki , ćwiartki bądź inne preferowane części i cząstki


Po tej całej czaczy kaszę mieszamy z rozdziamdzianym bananem i odstawiamy do zastygnięcia. Jak już zastygnie posypujemy truskawkami i płatkami migdałowymi.

Niebezpiecznie smaczne









Komentarze