Połykaj ze mną również na facebooku

niedziela, 1 września 2013

Na garnek pusty wrzuć trochę kapusty...

Składniki na ok. 4 porcje:
  • Połówka włoskiej kapusty
  • 3 cebule
  • 6 ziemniaków
  • Duża, męska garść suszonych grzybów
  • 1/3 szklanki fasoli mung
  • Sól i pieprz do smaku
Danie robi się tak: Wychodzi się do rodziców po prezent w postaci świeżo zebranych kurek i prawdziwków, a narzeczonego zostawia się w kuchni ;)

Wyżej wspomniany zrelacjonował mi przygotowanie posiłku tak:

Trzeba wstawić fasolę mung, niech się gotuje. A w między czasie:
-Posiekać kapustę
-Posiekać cebulę
-Pokroić w kostkę umyte ziemniaki
-Posiekać namoczone uprzednio grzybki

Nasze posiekane i pokrojone produkty wrzucić do gara na rozgrzany olej i dodać kapkę wody, żeby się dusiło. W tym czasie mung już powinien dojść. Dorzucamy go do gara. Zapewne zostało w nim trochę wody, oczywiście nie bawimy się w odcedzanie.
Dodajemy sól i pieprz do smaku i to już jest koniec :)
Koniec wygląda tak:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz