Spaghetti na szybko

Zrobiliśmy sobie niedawno troszkę dłuższy spacerek w piękny, letni dzień.

Po takim piętnastokilometrowym spacerku człowieka łapie apetyt, więc trzeba ugotować coś ,,szybkiego".

Na dwie porcje szybkiego spaghetti potrzeba:
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • 1/2 opakowania przecieru pomidorowego
  • 2 cebule
  • granulat sojowy (ok. 50 gram)
  • dużo oregano
Przygotowanie:

Makaron wrzucamy do osolonej,  gotującej się wody i gotujemy tyle minut, ile jest podane na opakowaniu. Granulat sojowy zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po około trzech minutach. Cebulkę i granulat podsmażamy w osobnych naczyniach. Granulat można podsmażyć z odrobiną sosu sojowego bądź aromatem dymu wędzarniczego. Cebulkę mieszamy z granulatem, dodajemy przecier pomidorowy, podgrzewamy wszystko razem i obficie przyprawiamy oregano.
Już:


 Dodatkowo zaleca się uzupełnienie mikroelementów szybkim piwem :)


Za surykatkę dziękuje sąsiadce- też ma fajnego bloga kulinarnego.

Komentarze