Sałatka morska to taka sałatka ,,z tuńczykiem" bez tuńczyka:
Do wykonania potrzebujemy:
Składniki:
Glony moczymy w zimnej wodzie, odsączamy i siekamy. Siekamy również pekińską i cebulę. Ogórka po obraniu kroimy wzdłuż na 4 części i plasterkujemy. Tofu ścieramy na grubych oczkach.
Wszystkie składniki włącznie z kukurydzą mieszamy w misce, dodajemy sojonezu i rozkoszujemy się aromatyczną i pożywną sałatką.
Do wykonania potrzebujemy:
Składniki:
- 1/4 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1/2 długiego ogórka zielonego
- łyżka suszonych glonów wakame
- 1 komunistyczna cebula, w sensie że czerwona
- kostka tofu wędzonego/marynowanego
- sojonez
Glony moczymy w zimnej wodzie, odsączamy i siekamy. Siekamy również pekińską i cebulę. Ogórka po obraniu kroimy wzdłuż na 4 części i plasterkujemy. Tofu ścieramy na grubych oczkach.
Wszystkie składniki włącznie z kukurydzą mieszamy w misce, dodajemy sojonezu i rozkoszujemy się aromatyczną i pożywną sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz