Z okazji cyklicznej imprezy zwanej Weganogarnia, zrobiliśmy Ogarniętą sałatkę. Weganogarnia to cykliczna kuchnia społeczna organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Wegańskie. Na ich fanpejdżu możecie się dowiedzieć o kolejnych odsłonach tej imprezy i innych wegańskich wydarzeniach mających miejsce w Krakowie.
Składniki:
- 3 papryki (żółta, czerwona, zielona)
- 1/2 zielonego ogórka (tego długiego szklarniowego)
- puszka kukurydzy konserwowej
- kawałek sera Violife (wg uznania)
- mazionez
Warzywa kroimy w drobną kosteczkę, dosypujemy kukurydzę, ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Sałatka smakowała i zdobyła uznanie uczestników wydarzenia. Za sałatkową inspirację dziękujemy naszej koleżance Żabie :*
Smacznego!
W mojej kuchni i w moich garnkach nie ma miejsca dla nieżywych zwierząt. Z przyjemnością mogę pokazać jak zastąpić mięso w kuchni i podzielić się wszelkimi roślinnymi inspiracjami.
OdpowiedzUsuńProszę więcej na moim blogu nie reklamować mięsnych wydarzeń.
Pozdrawiam.
wygląda smacznie taka kolorowa:) popraw sobie błąd w tytule:)
OdpowiedzUsuńW tytule nie ma błędu. ,,Mazionez" to nowa nazwa dla mojego sojonezu :)
UsuńTak trzymać! :)
OdpowiedzUsuńLubię taką sałatkę, ale bez sera...:)
OdpowiedzUsuń