Ogarnięta sałatka z mazionezem

Z okazji cyklicznej imprezy zwanej Weganogarnia, zrobiliśmy Ogarniętą sałatkę. Weganogarnia to cykliczna kuchnia społeczna organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Wegańskie. Na ich fanpejdżu możecie się dowiedzieć o kolejnych odsłonach tej imprezy i innych wegańskich wydarzeniach mających miejsce w Krakowie.

Składniki:
  • 3 papryki (żółta, czerwona, zielona)
  • 1/2 zielonego ogórka (tego długiego szklarniowego)
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • kawałek sera Violife (wg uznania)
  • mazionez
Wykonanie:
Warzywa kroimy w drobną kosteczkę, dosypujemy kukurydzę, ser żółty ścieramy na grubych oczkach.


Wszystko mieszamy z mazionezem.


Sałatka smakowała i zdobyła uznanie uczestników wydarzenia. Za sałatkową inspirację dziękujemy naszej koleżance Żabie :*

Smacznego!

Komentarze

  1. W mojej kuchni i w moich garnkach nie ma miejsca dla nieżywych zwierząt. Z przyjemnością mogę pokazać jak zastąpić mięso w kuchni i podzielić się wszelkimi roślinnymi inspiracjami.
    Proszę więcej na moim blogu nie reklamować mięsnych wydarzeń.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smacznie taka kolorowa:) popraw sobie błąd w tytule:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tytule nie ma błędu. ,,Mazionez" to nowa nazwa dla mojego sojonezu :)

      Usuń
  3. Lubię taką sałatkę, ale bez sera...:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz