Jest to od początku do końca wrzut mojego męża, który ubolewa, iż nie ma czasu na poprowadzenie bloga ,,Wsuwaj z taffitem":
Ostatnio to moja ulubiona przekąska.
Potrzebujemy mleko roślinne, masło orzechowe i gorzką czekoladę. Idea jest taka, że rozpuszczamy w podgrzewanym mleku czekoladę, a potem trzeba wmieszać masło orzechowe.
Ostatnio w użyciu jest czekolada z Wedla, Alpro unsweetened i masło orzechowe kremowe z Felixa. Mleko niesłodzone, więc podczas preparowania Nutelli dosypuje cukru pudru.
Proporcje dla tych produktów: mleka od 1/3 do 1/2 szklanki, czekolady pół, masła z pięć łyżeczek gigantów, a cukru łyżeczka. Oczywiście zachęcam do własnych modyfikacji ilościowych wedle upodobań smakowych. Mnie te powyższe bardzo pasują przy tych akurat surowcach.
Najlepsze z chrupkim pieczywem.
Ostatnio to moja ulubiona przekąska.
Potrzebujemy mleko roślinne, masło orzechowe i gorzką czekoladę. Idea jest taka, że rozpuszczamy w podgrzewanym mleku czekoladę, a potem trzeba wmieszać masło orzechowe.
Ostatnio w użyciu jest czekolada z Wedla, Alpro unsweetened i masło orzechowe kremowe z Felixa. Mleko niesłodzone, więc podczas preparowania Nutelli dosypuje cukru pudru.
Proporcje dla tych produktów: mleka od 1/3 do 1/2 szklanki, czekolady pół, masła z pięć łyżeczek gigantów, a cukru łyżeczka. Oczywiście zachęcam do własnych modyfikacji ilościowych wedle upodobań smakowych. Mnie te powyższe bardzo pasują przy tych akurat surowcach.
Najlepsze z chrupkim pieczywem.
Dobrze jest dodać zmielone podprażone orzechy laskowe. Dają fajny posmaczek.
OdpowiedzUsuńDzięki za sugestie :)
UsuńUwielbiam Nutelle więc to będzie idealny krem dla mnie
OdpowiedzUsuńBardzo mnie to cieszy :))
Usuńojej, ale mi smaku narobiliście!
OdpowiedzUsuńzrobię. Michowe orzechy też dodam :)