Nutella

Jest to od początku do końca wrzut mojego męża, który ubolewa, iż nie ma czasu na poprowadzenie bloga ,,Wsuwaj z taffitem":

Ostatnio to moja ulubiona przekąska.

Potrzebujemy mleko roślinne, masło orzechowe i gorzką czekoladę. Idea jest taka, że rozpuszczamy w podgrzewanym mleku czekoladę, a potem trzeba wmieszać masło orzechowe.

Ostatnio w użyciu jest czekolada z Wedla, Alpro unsweetened i masło orzechowe kremowe z Felixa. Mleko niesłodzone, więc podczas preparowania Nutelli dosypuje cukru pudru.

Proporcje dla tych produktów: mleka od 1/3 do 1/2 szklanki, czekolady pół, masła z pięć łyżeczek gigantów, a cukru łyżeczka. Oczywiście zachęcam do własnych modyfikacji ilościowych wedle upodobań smakowych. Mnie te powyższe bardzo pasują przy tych akurat surowcach.

Najlepsze z chrupkim pieczywem.



Komentarze

  1. Dobrze jest dodać zmielone podprażone orzechy laskowe. Dają fajny posmaczek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam Nutelle więc to będzie idealny krem dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  3. ojej, ale mi smaku narobiliście!
    zrobię. Michowe orzechy też dodam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz