Bakłażonowy gulasz budzi we mnie wiele ciepłych wspomnień. Bakłażonowy gulasz to pierwszy obiad, który upitrasił dla nas mój wspaniały Mąż. Ileż to już było lat temu :)
Dobra koniec tych słodkości, nie chcę spowodować mdłości. Na blogu kulinarnym to takie faux pa jednak :)
Składniki:
I to wszystko. Gulasz można wymieszać z makaronem w garze, albo podawać tak:
Swoją premierę gulasz miał na forumVeg w wątku Co widział taffit podczas patelni robienia :)
Dobra koniec tych słodkości, nie chcę spowodować mdłości. Na blogu kulinarnym to takie faux pa jednak :)
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- przecier pomidorowy
- makaron
- przyprawy (sól, pieprz, majeranek)
- olej (do smażenia)
Bakłażana (ze skórką), pieczarki kroimy w kostkę, cebulkę siekamy i wszystko razem smażymy na patelni.
W między czasie gotujemy makaron.
Pod koniec smażenia na patelnię dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy wedle uznania.
I to wszystko. Gulasz można wymieszać z makaronem w garze, albo podawać tak:
Swoją premierę gulasz miał na forumVeg w wątku Co widział taffit podczas patelni robienia :)
Gulasze są najlepsze <3 Tak łatwo się je robi, i tak łatwo można modyfikować składniki :)
OdpowiedzUsuńMmm pycha! :))
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na placuszki marchewkowe.
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:-)
Cześć, tu Martyna z kosmetyki :) Bakłażan to mój ulubieniec, więc pewnie skorzystam z przepisu :) Dołączam do Ciebie i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńMartynaaaa :). Nie wiem dlaczego, ale dopiero dziś zobaczyłam Twoją odpowiedź. Wybacz :*
Usuń